Oefeningen

De Beste Hernia Oefeningen voor Pijnverlichting

Hernia Oefeningen

Hernia’s kunnen een bron van ernstige pijn en ongemak zijn voor degenen die eraan lijden. Gelukkig zijn er effectieve manieren om pijnverlichting te vinden en het herstelproces te versnellen. In dit artikel zullen we de beste hernia oefeningen bespreken die kunnen helpen bij het verlichten van pijn en het versterken van de rug- en buikspieren.

Wat is een Hernia?

Een hernia treedt op wanneer een deel van een orgaan door een zwakke plek in de omliggende spieren of weefsels drukt. Het kan zich op verschillende delen van het lichaam voordoen, maar de meest voorkomende zijn lumbale (rug) hernia’s en inguinale (lies) hernia’s. Hernia’s kunnen leiden tot intense pijn, zwakte en andere symptomen.

De Voordelen van Hernia Oefeningen

Hernia oefeningen kunnen aanzienlijke voordelen bieden voor mensen die lijden aan deze aandoening. Ze helpen niet alleen bij pijnverlichting, maar kunnen ook de spieren versterken en het risico op toekomstige hernia’s verminderen. Hier zijn enkele voordelen van het regelmatig uitvoeren van hernia oefeningen:

 1. Pijnverlichting: Specifieke oefeningen kunnen helpen bij het verlichten van de pijn geassocieerd met een hernia.
 2. Spierversterking: Hernia oefeningen richten zich op het versterken van de rug- en buikspieren, wat kan helpen de hernia beter te ondersteunen.
 3. Verbetering van de houding: Het consistent beoefenen van deze oefeningen kan de algehele houding verbeteren, wat de belasting op de wervelkolom vermindert.
 4. Vermindering van het risico op herhaling: Door de spieren rond de hernia te versterken, kan het risico op toekomstige hernia’s worden verminderd.

Effectieve Hernia Oefeningen

Nu we de voordelen hebben besproken, laten we ons richten op enkele effectieve hernia oefeningen die kunnen bijdragen aan pijnverlichting en een sneller herstel. Het is belangrijk op te merken dat je altijd met een zorgverlener moet overleggen voordat je met een oefenprogramma begint, vooral als je recentelijk een hernia hebt gehad of een operatie hebt ondergaan.

1. Bekkenkanteling

 • Beschrijving: Ga plat op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Span je buikspieren aan en kantel je bekken omhoog. Houd deze positie enkele seconden vast en laat dan langzaam zakken.
 • Herhalingen: 10 herhalingen, 3 sets.

2. Beenheffingen

 • Beschrijving: Lig op je rug met je benen recht. Til één been langzaam op en breng het weer naar beneden zonder de grond te raken. Wissel af tussen de benen.
 • Herhalingen: 10 herhalingen per been, 3 sets.

3. Cat-Cow Stretch

 • Beschrijving: Ga op handen en knieën zitten. Buig je rug omhoog (cat) en laat hem dan zakken (cow). Herhaal deze beweging langzaam en gecontroleerd.
 • Herhalingen: 10 herhalingen, 3 sets.

4. Planking

 • Beschrijving: Ga in een push-up positie met je ellebogen op de grond. Houd je lichaam recht en span je buikspieren aan. Houd deze positie zo lang mogelijk vast.
 • Duur: Probeer elke keer je plankduur te verlengen.

5. Bekkenbrug

 • Beschrijving: Lig op je rug met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Til je heupen omhoog zodat je lichaam een rechte lijn vormt. Houd deze positie even vast en laat dan zakken.
 • Herhalingen: 12 herhalingen, 3 sets.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie